PDA

Tam Sürüm Bilgini Göster : Forum mu ? Sitemi ?

kemalist
12-20-2006, 07:42
Forum mu ? Site mi ?

Basta forumun sahibi ve patronu olan Ahmet kardeşim olmak üzere herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Kendimce makul sebeplerden dolayı, bir süredir bende foruma gerekli ilgi ve alakayı gösteremiyorum. Ara sıra girdiğimde ise ; “ Yalnız forum, vah zavallı, can çekişiyor, böyle mi olacaktı, gereğini yapmayanlar “ türü yakınma ve şikayet yazıları görüyorum. Bu da beni üzüyor. Hem forum adına hem de hemşerilerim adına.

Ahmet kardesimin sayesinde köyümüzün adıyla , bir ilk gerçekleştirildi ve köyümüzün bir forumu oldu. İmirler köyü ve köylüsü olarak, coğrafyası gereği dağınık, çeşitli nedenlerden dolayı ilişkileri kopuk, gelişmeleri geriden takip eden, elektriğe bile daha 1979 yılında (yanlış bilmiyorsam ) kavusmus bir köy için daha iyisi olabilirmiydi ? belki ama zordu ve olmadı- olamadı. Ama buna da sükür. En azından birçok köyden önce internete girmis oldu köyümüz.

Bilinmiyen, Unutulan, Duyulmayan bazı bilgilerin paylaşımına vesile oldu. Tanınmayan bazı insanların tanınmasına yardımcı oldu. Yeni dostluklara köprü oldu, yeni kapılar açtı, yeni pencereler gösterdi. Bu açıdan önemli katkıları olduğuna inanıyorum. Bundan dolayı da Ahmet kardesim basta olmak üzere emeği geçen herkese tesekkür ediyorum. Gönül isterdi ki daha iyi, daha güzel ve daha etkili olsun. Çeşitli nedenlerle olmadı – olamadı. Peki neden olmadı – olamadı ;

- KORKUYORUZ ; biz millet olarak, yanlış yapmaktan, hata yapmaktan, eleştirilmekten, hakkımızda konuşulmasından korkuyoruz. İçimize kapalı kalmak daha güvenli geliyor.
- UTANIYORUZ ; kendimizi kötü bir sey yapıyormusuz gibi, çıplakmısız gibi hissediyoruz. Ne derler. Ne düsünürler diye çekiniyor, kendimizi asamıyoruz.
- KENDİMİZE GÜVENİMİZ YOK ; ya yanlıs yaparsam, hata yaparım endisesi ile, bizimde kendimizce söyleyecek sözümüz olduğu halde çekingenlik yapıp kendimize güvenimizin olmaması nedeniyle doğru bildiklerimizi bile söylemiyoruz. Yazamıyoruz.
- YOK- YOK – YOK ; İmkanımız yok, kabiliyetimiz yok, zamanımız yok, köyümüze saygımız – sevgimiz yok, isteğimiz – arzumuz, daha iyi olsun hevesimiz, neden bizde yok endisemiz, kaygımız yok,! Yok ! Yok !!!!

Bütün bunların biri veya birkaçı şahsımızda birleşince olmadı – olamadı. Ama basta da söylediğim gibi bu baslangıç oldu umarım daha ilerde, daha iyi ve güzelleri de olur. Bunları sıralarken kimseyi suçlamak, eleştirmek veya yermek için yazmadım. Bunlar bizim gerçeklerimiz ve bunların aşılması zaman alacaktır ki buda doğaldır.

Netice olarak ; Ben diyorum ki ‘imirler.com ‘ un forum olarak sürekli bu sekilde kalması ve devamlılığı sanırım mümkün olmayacak. Acaba yine sohbet bölümü, öneri, duyuru , mesaj vb. güncel bölümlerde içinde kalmak kaydıyla site şekline dönüsse daha iyi olmaz mı ? Bunu söylerken çok kolay olmadığını biliyorum. Ama benim aklıma çözüm yolu bu geldi. Bu doğrultuda da üzerime düseni yapmaya hazırım. Saygılarımla …

okyanus
12-20-2006, 13:51
İçinde bulunduğumuz durum bundan güzel ifade edilemezdi. Yorumun için teşekkür ederim Hasan Abi... Aslında yazını ana sayfaya koymak lazım diye düşünüyorum..

Ben elimden geldiğinin en iyisini yapmaya çalışarak emek harcadım. Buna beklediğim tek karşılık yeterli ilgiyi görmesiydi.
Ardaşlarım sağolsun bu yolda yalnız bırakmadılar beni..
Özellikle can dostum GÜLÜŞÜM'e teşekkür ediyorum..

Site olması konusunda ise böyle kalması daha iyi olur diye düşünüyorum. Ama tabiki değişik fikirlere de açığız. Eğer istenilirse siteye dönüşürüz.

murside
12-21-2006, 00:16
Çook teşekkürler Hasan Abi
Bizler aktif üyeler yani senin deyiminle açıp forumu bakıp tüh vah diyenler hep nerde bir yanlış var diye düşünüyorduk durumu çok güzel açıklamışsın korkaklık, çekingenlik, pısırıklık, utanma, eleştirilme korkusu.
Amaç sohbet değildi sesimizi duyurmaktı duyurmak içinde foruma girip bir şeyler paylaşmak, paylaşılanlara saygı duymak, okumak anlamak yorumlamak gerekiyordu ki paylaşmayı başardığımızı anlayalım.
150 den fazla üye var, 15 20 kişi aktif herkes sadece seyrediyor ve çıkıyor.Seyreden kişilerse bırakalım bir konuyu paylaşmayı bir selam bile vermiyor.
Bu sessizlikde nasıl anlayabilirizki forum gerçekten iletişim, kaynaşma, tanışma anlamında bir işe yarıyormu? amacımıza ulaşabildikmi?sesimizi nereye kadar duyurabildik?
Umarım aktif olmayan üyelerimiz de senin zaman ayırıp yazdığın bu güzel açıklamayı zaman ayırıp okurlar.
site yada forum farketmez dünyaya açılan kapımız kapanmasın yeter.

kemalist
12-21-2006, 08:45
Aslında yazını ana sayfaya koymak lazım diye düşünüyorum..

Ben elimden geldiğinin en iyisini yapmaya çalışarak emek harcadım. Buna beklediğim tek karşılık yeterli ilgiyi görmesiydi.
Ardaşlarım sağolsun bu yolda yalnız bırakmadılar beni..
Özellikle can dostum GÜLÜŞÜM'e teşekkür ediyorum..

Site olması konusunda ise böyle kalması daha iyi olur diye düşünüyorum. Ama tabiki değişik fikirlere de açığız. Eğer istenilirse siteye dönüşürüz.

Ahmet görüyorum ki ; kırgınlık ve yılgınlık içerisindesin. Köyümü ve köyümün insanını benden iyi bilemezsin. O yüzden ben bu konuda fazla beklenti içerisine hiç girmedim. Gelinen yeride çok anlamsız bulmuyorum. Hatta yazımda da belirttiğim gibi oldukça iyi ve faydalı yanlarınında olduğuna ve daha ilerde olacağına inanıyorum.

Sen elinden gelenin bence de fazlasını yaptın. Bu onur ve gurur sana yeter. Bu arada isim olarak sen hariç kimseyi belirtmedim bu sakın ola yanlış anlaşılmasın. Olayın fikir babası, kurucusu ve yöneticisi sen olduğun için senden bahsettim. Emeği geçenlerin hepsine tekrar tesekkür ederim.

Yazı senin istedğin gibi kullanabilir ve istediğin yere koyabilirsin. Hatta maillere de gönderebilirsin ben bu güne kadar yazdıklarımın hep arkasında durdum gene dururum hiç merak etme canım kardesim.

Son söz ; sakın alınganlık ve kırılganlık gösterip, moralini bozma, kimseyi de kırma, unutmaki dost kazanmak zor, kaybetmek ise çok kolaydır.

kemalist
12-21-2006, 09:01
Çook teşekkürler Hasan Abi
150 den fazla üye var, 15 20 kişi aktif herkes sadece seyrediyor ve çıkıyor.Seyreden kişilerse bırakalım bir konuyu paylaşmayı bir selam bile vermiyor.
Bu sessizlikde nasıl anlayabilirizki forum gerçekten iletişim, kaynaşma, tanışma anlamında bir işe yarıyormu? amacımıza ulaşabildikmi?sesimizi nereye kadar duyurabildik?

Sevgili kardesim, seninde yukarıdaki bölümde belirttiğin gibi 150 üyesi ve bence 50 aktif üyesi olan bir foruma sahibiz. Konuların takibinden ve görüntülenme sayısından anlasıldığı üzere ise giren - çıkan ve yazılara ilgi gösteren, merak edip edip inceleyenlerin sayısı bir hayli fazla. Ama sohbet ve tanısmak konusunda yazımda da belirtiğim veya daha baska birçok nedenlerden dolayı evet forum istenilen seviyeye gelmedi. Bu hiç bir işe yaramadı dersek emeğe büyük saygısızlık yapmıs oluruz.

Öte yandan İnternet ve Sohbet ortamları " SANAL ALEM" ve dolayısı ile bilinmeden, belli olmadan, tanınmadan, istediğin gibi sınırsız davranıs sergileme ve bir nevi ihtiyaç karsılama yeri olarak görülmektedir günümüz Türkiyesinde. Yani biz Millet olarak ta aslında interneti gerektiği gibi kullanmayı öğrenemedik. Kaldıki garibim imirlerlimden bunu beklemek haksızlık olur. Hersey zamanla, unutmayalım ki, bizde bebektik, sonra çocuk olduk, sonra genç ve orta yaşlı ....

Herseyin zamanı ve süresi var sakın umudunuzu kırmayın. Kırmayalım... Sevgilerimle ....

okyanus
03-10-2007, 13:56
:47: :47: :47: :47:

kemalist
03-19-2007, 02:37
Sevgili kardesim, seninde yukarıdaki bölümde belirttiğin gibi 150 üyesi ve bence 50 aktif üyesi olan bir foruma sahibiz. Konuların takibinden ve görüntülenme sayısından anlasıldığı üzere ise giren - çıkan ve yazılara ilgi gösteren, merak edip edip inceleyenlerin sayısı bir hayli fazla. Ama sohbet ve tanısmak konusunda yazımda da belirtiğim veya daha baska birçok nedenlerden dolayı evet forum istenilen seviyeye gelmedi. Bu hiç bir işe yaramadı dersek emeğe büyük saygısızlık yapmıs oluruz.

Öte yandan İnternet ve Sohbet ortamları " SANAL ALEM" ve dolayısı ile bilinmeden, belli olmadan, tanınmadan, istediğin gibi sınırsız davranıs sergileme ve bir nevi ihtiyaç karsılama yeri olarak görülmektedir günümüz Türkiyesinde. Yani biz Millet olarak ta aslında interneti gerektiği gibi kullanmayı öğrenemedik. Kaldıki garibim imirlerlimden bunu beklemek haksızlık olur. Hersey zamanla, unutmayalım ki, bizde bebektik, sonra çocuk olduk, sonra genç ve orta yaşlı ....

Herseyin zamanı ve süresi var sakın umudunuzu kırmayın. Kırmayalım... Sevgilerimle ....

Evet sevgili hemşerilerim ...
Ben bu forumdan, getireceklerinden ve geleceğinden hala umutluyum, umudumu yitirmedim. Hiç kimse lütfedip yazdığımız bunca eleştiriye cevap vermemiş bile olsa ...

murside
03-19-2007, 05:33
Evet sevgili hemşerilerim ...
Ben bu forumdan, getireceklerinden ve geleceğinden hala umutluyum, umudumu yitirmedim. Hiç kimse lütfedip yazdığımız bunca eleştiriye cevap vermemiş bile olsa ...

Bende seyirci olanların hayatına renk katabilmek için her gün burdayım
formun son gününe kadarda olacağım. Belki dışardan bakıldığında bu 3 5 kişininde işi gücü yok herhalde gibi görünüyorda olabiliriz.
Halbuki hepimiz ciddi şekilde tam zamanlı iş güç sahibiyiz ama bi şeyler yaptığımıza inandığımız için risk de alsak zaman ayırmaya çalışıyoruz.
Aynı özveriyi her üyemizden göreceğimiz günlerin umuduyla...

kemalist
04-17-2007, 06:18
Fikrim geldiiiii !!!

Hani böyle bir reklam vardı ya ordan esinlenerek bir giris yapmak istedim. İşin şakası bir yana yukarıdaki yazıları tekrar okuduktan sonra birden aklıma geldi. Sahi bu 14 NİSAN mitingine, Derneğimiz, Köyümüz ve köylümüz katıldımı ? Bilen ve katılan varsa lütfen yazar mı ?

Bunu niye mi merak ettim ? Ben oraya; Ardahan'dan, Van'dan, Edirne'den, Tekirdağ'dan, Çanakkale'den, Bursa'dan, Antalya'dan, Isparta'dan, Mersin'den ve GÜMÜŞHACIKÖY' den gelenleri gördüm. Bu meyanda köyümü, köylümü ve derneği de merak ettim.

Beni aydınlatırmısın acaba ?

okyanus
07-05-2007, 01:19
Artık hem sitemiz hem forumumuz var.
Ama ara sıra forumda yine kesintiler olacaktır üzgünüm ki....

kemalist
07-05-2007, 04:45
Fikrim geldiiiii !!!

Hani böyle bir reklam vardı ya ordan esinlenerek bir giris yapmak istedim. İşin şakası bir yana yukarıdaki yazıları tekrar okuduktan sonra birden aklıma geldi. Sahi bu 14 NİSAN mitingine, Derneğimiz, Köyümüz ve köylümüz katıldımı ? Bilen ve katılan varsa lütfen yazar mı ?

Bunu niye mi merak ettim ? Ben oraya; Ardahan'dan, Van'dan, Edirne'den, Tekirdağ'dan, Çanakkale'den, Bursa'dan, Antalya'dan, Isparta'dan, Mersin'den ve GÜMÜŞHACIKÖY' den gelenleri gördüm. Bu meyanda köyümü, köylümü ve derneği de merak ettim.

Beni aydınlatırmısın acaba ?

Görüyorum ki tık yokkkkk....