PDA

Tam Sürüm Bilgini Göster : İmirler için ne yaptık

Ferhat
03-11-2007, 15:28
İMİRLERLİ OLMAK ,

İmirler”li olmaktan hep gurur duymuşumdur.Malum köyümüzde Sünni vatandaşlarımızda yaşamakta bu komşularımızla beraber 1980 yılarda müşterek sıkıntılar çekmiştik ve hiçbir zaman onlar ötekiler olmadı bizimle aynı kaderi paylaştılar.Okula hacı köye yürüyerek birlikte gittik ,birlikte maç yapmak için statt”da imirler köyü adına geçmişte hep birlikte ter döktük,Ayakkabı bulsak forma bulamazdık yada ödünç topla oynardık.

Büyüklerimizden iş nedeniyle azarda işitsek de imirleri hep başarıyla temsil etmeye çalıştık Tütün tarlasından kaçarak suluğun köprüdeki Stat”taki futbol maçlarına;Ali,Garip,muharrem,Veysel,Ercan, Hayrettin,Sabahattin,Salih,Garip(Alinin Kardeşi)Kazım,Hasan,Satılmış ve diğer arkadaşlarla çok maçlar yaptık.Hiç bir zaman onları Sünni olarak düşünmedik onlarda bize farklı davranmadılar. Büyüklerimiz kardeşlik ve dostluğu öğretmelerinden olacak “ki bayram namazlarında sonra ev ziyaretlerinde de ayrım yapılmaksızın herkes katılırdı.Köyümüzün tarihinde mesep farklılığı konusundan dolayı sıkıntılar olmamıştır.İlçemizde belki”de örnek teşkil ekmektedir. Olması gerekende budur.

Bütün arkadaşlar iş ve görev icabı köyümüzden ayrıldık,Çocukluğumuz,bir ömrümüz geçen köyümüzü hiç unutmadık,büyüklerimiz vefat etse”de imkanlar ölçüsünde köyle irtibatı kesmeyerek gelip gitmekteyiz.Benim gibi köyden ayrılan imirlerlilerde köyünü sevdiğinden hiç şüphem yok ancak Çocuklarımız durumu meçhul çünkü köyde birkaç gün kalınca sıkılıyorlar köyde bulunmaktan hiç bir şey hissetmediklerini kendileri için sadece babamın köyü oluveriyor.Bu konuya çok üzülüyorum.Bizden sonraki nesli köyle geçmişimize ilgi duyurabilirim? Sizlerde aşağı yukarı aynı sıkıntıları yaşıyor olmalısınız?

Dostlar köyümüzün gözlemlediğim bazı sıkıntılarını dilimin döndüğünce arz edeceğim.Köyümüz malum göç veren durumdadır.Mevcut nüfusun dört katı nüfus gurbette yaşamakta ancak hepsinin aklından geçen ah bir köye gitsem,Niyaz babanın buz gibi suyunu içsem,Köye yazlık yapsam,Geçerken de imirde”de bir dua etsem der der sızlanırız.Ama ben dahil köyümüze gurbete çıktından sonra ne yaptınız desek el tutulur fazla bir şey sayamayız.Halbuki köyümüzün birçok sorunu var.Sağ olsunlar Başta derneğimiz,muhtarlık bir şeyler yapmak için imkanları ölçüsünde uğraşmaktalar.İmirlerden bir çok kamu görevlisi,Almancısı,İşçisi ve Çalışanı var.Başta İstanbul,Ankara,İzmir illerinde çoğunluk ikamet etmektedirler.Dışarıda olan imirlerliler ile köydekiler birlik olsa köyün çözülemeyecek sorunu kalmaz. Köyümüzün sorunları nelerdir?Nasıl giderebiliriz?

CEMEVİ İLE İLGİLİ OLARAK;

1. Cem evinin İçerisinin halısını tamamen yenilemeliyiz .Köylümüz iyi niyetli olarak kullandığı yada fazla olan halısını ve minderini getirmiş ancak artık ihtiyaçları karşılamamakta ,görüntü olarak da göze hoş gelmemektedir.

2. Cem evinin tuvale kapıları takılmış ancak fayansları döşenecek ve köyümüzde dört fayans ustası olmasına rağmen yapılamamış,

3. Cem evinin mutfağı elden geçirilerek ihtiyacı karşılayacak hale getirilerek tadilat yapılmalıdır.

4. Mutfakta bulunan bakır tencereler çok ivedi kalaylanmalı yada Çelik tencere almalıyız yoksa sağlık skandalı yaşayacağız,

5. Cem evinin ses düzeneği ve Kamera kayıt sistemi ihtiyaçları karşılayacak duruma getirmeliyiz.

6. Cem evinin bakım ve temizliğini çevre düzenlemesi için köy muhtarlığı ,baba veya ileri gelenler kendi aralarında birini görevlendirerek devamlı tertipli ve düzenli bırakılmalıdır.

NİYAZ BABA İLGİLİ OLARAK;

1. Niyaz baba Türbesine giden yolun bazı noktalarında bakım yapılarak yol
staplizi haline getirile bilir.

2. Niyaz baba şenliklerini 3-4 güne yayarak her gün için ayrı bir etkinlik düzenlenebilir.Sempozyum,Futbol turnuvası, Çeşitli yarışmalar yapılabilir.Ayrıca köyümüzün özelliklerini taşıyan en güzel bal yarışması ve ceviz,elma vb. yarışmalar yapılarak etkinlikler çeşitlendirile bilir.

3. Niyaz banın çevresinde ve içerisinde dernek tarafından yapılan tadilat takdire şayan ancak havuzun boyutları büyütülerek mermerle kaplanırsa yüzme yarışlarında düzenlene bilir.Gençleri spora yönlendire bilmemiz gerekir.

4. Köye gelir getirmesi maksadıyla barajın etrafı aynı Şalayık”a benzer piknik ve mesire yeri haline getirerek köye gelir getirmek maksadıyla ruhsatı alınmalıdır.

Yukarıdaki eksiklerin bazılarını bireysel olarak karşılayacak bir çok hemşerimi tanıyorum. Büyük eksikliklerde Dernek veya muhtarlıklıca bizlerin maddi hem”de manevi yardımlarımızla halledebiliriz. Dernek hesabına her ay imkanımız kadar maddi yardım bizlere de çok gelmemesi lazım.Düşünürsek bazen ne kadar anlamsız yerlere gereksiz para harcıyoruz ki Unutmayalım ki birlikten güç doğar.Hep beraber bir fikir jimnastiği yapalım.

Dostlar imirlerimiz için hepimiz taşın altına elimizi sokalım,Nimetide külfetide bölüşelim ki,Bizden sonraki kuşağa bir şeyler bırakalım.Bizim çocuklarımıza en azından imkanlar ölçüsünde iyi bir gelecek hazırlayalım.Aksi halde gelecekte gençlerimizi çok büyük tehlikeler beklemektedir.

Benim köy muhtarlığından ve köyümüzün ileri gelenlerinden naçizane bir isteğim olacak:Özelikle imirdedenin çevresinde ve Niyaz baba da Göze hoş görülmeyecek şekilde alkol almasına engel olunmalı buraların içilecek yer ve mekan olmadığı bazı hemşerilerimize anlatılmalıdır.Bende içen biriyim ancak alkol alınacak yer var alınmayacak yer bu ayrıma dikkat ederim.Toplumun değer yargıları sulandırılmamalıdır.

kardelen
03-12-2007, 13:14
Değerli hemşerim Ferhat bey sizi hatırlayamadım ama köyümüz için yapılacak her türlü yardım ve desteğe varım. Bizlerin gerek İmirler Köyü sitemize gerekse köyümüz için yapılacak her türlü faliyetler için bizlere ulaşabilirsiniz. Bu konudaki duyarlılığınız için size teşekkür ederim.

arslansahin05
03-13-2007, 00:40
Ferhat köyümüzün sorunlarını ve çözüm önerilerini yazdığın için teşekkür ederim . İnşallah buyazından sonra bütün dışarda yaşayan imirler halkı elinden gelen yardımı yapacagından şüphe duymuyorum. Elimizin erdiğince hepimiz taşın altına elimizi koyacağımızdan kuşkunuz olmasın.Ben imirlerli Delü üsüğün arslan .Ferhat benim bildiğim kadar sizde komutanın kerimin oğlu satılmışmısınız bütün dışarda yaşayan ve köyde yaşayan imirlerli kardeşlerime selamlar

bolat06
03-13-2007, 00:55
İnanin İmİrler ÖkyÜ Sİtesİnİn VarliĞini Bİle Bİlmİyordum.aranizdan BİrkaÇ KİŞİyİ GÜmÜŞhacikÖy Sİtesİnden Tanidiktan Sonra Onlarla YÜrekten Bİr Dostluk Kurdum.İzmİtte Bulunan Reyhan Hanim .balikesİrde Bulunan MÜjgan Hanimlarla Uzun SÜrelİ Bİr DostluĞumuz Oldu.Önemlİ Olun Gurbette YardimlaŞmak İnsanlari OlduĞu Gİbİ KabÜl Etmek.en GÜzelİ Sevmek Sevİlmek TaniŞmayanlarin TaniŞmasina Vesİle İble Olsa Bu Sİte AmaciĞna UlaŞmiŞ Demektİr.hepİnİze Mutlu Yarinlar Dİlİyorum HerŞey GÖnlÜnÜzce Sevenlerİnİzle Bİrİlkte Olsun

kemalist
03-13-2007, 05:42
Okula hacı köye yürüyerek birlikte gittik ,birlikte maç yapmak için statt”da imirler köyü adına geçmişte hep birlikte ter döktük,Ayakkabı bulsak forma bulamazdık yada ödünç topla oynardık.

Büyüklerimizden iş nedeniyle azarda işitsek de imirleri hep başarıyla temsil etmeye çalıştık Tütün tarlasından kaçarak suluğun köprüdeki Stat”taki futbol maçlarına;Ali,Garip,muharrem,Veysel,Ercan, Hayrettin,Sabahattin,Salih,Garip(Alinin Kardeşi)Kazım,Hasan,Satılmış ve diğer arkadaşlarla çok maçlar yaptık. .

Yaaa kardeş o günleri tekrar hatırladım simdi bunları okuyunca :28:
Ama kadroda birkaç eksik var gördügüm kadarıyla en önemlisi de kalecimiz sümüklü durmuş pardon duran bey yok :14: neyse onuda ilave edersin artık.

HAYDAR
03-15-2007, 01:49
Yaaa kardeş o günleri tekrar hatırladım simdi bunları okuyunca :28:
Ama kadroda birkaç eksik var gördügüm kadarıyla en önemlisi de kalecimiz sümüklü durmuş pardon duran bey yok :14: neyse onuda ilave edersin artık.

evet haklısın hasan abi bazı eksikler var büyüklerimiz daha iyi bilirler ama hatırladıgım kadarı ile o takımın forvet oyuncusu Rıza Yılan da eksik o listede o günler çok güzeldi

kemalist
03-15-2007, 10:30
evet haklısın hasan abi bazı eksikler var büyüklerimiz daha iyi bilirler ama hatırladıgım kadarı ile o takımın forvet oyuncusu Rıza Yılan da eksik o listede o günler çok güzeldi

Evet kardeş haklısında Rıza genelde, kavga ettiği ve kırmızı kart gördüğü için pek kalamazdı kadroda :8: esas Ali abi vardı, onun ağbisi bek oynayan, sonra Muammer abi, Abdullah abi, Zeynel Abi, kalecimiz Cemal abi, o kadroya ilk girenlerden biri ben biride Aslan dı bizi sağ-sol bek oynatırlardı. Sonraları yukarda bahsettiğimiz Taranaların - Satılmışların olduğu kadro kuruldu. Hey gidi günler heyyyy.... :27:

Ama hangi köye maça gidersek gidelim sonunda mutlaka kavga ederdik, Rızayla Veyselin sayesinde .... Hiç sektiğini hatırlamıyorum ....:8:

CEYHAN
03-16-2007, 00:56
Bence bu başlıkta Köyümüzü Gezelleştirmek ve geliştirmek için neler yapabiliriz şeklinde olmalı. Köyümüz için ne yaptık diye kendimize yada birilerine kızmamız gerekmez. Çünki ben burada Gümüşhacıköyde oturuyorum ve tüm çevre köyleri ve gümüşhacıköy insanlarını iyi tanıdığımı sanıyorum Bizim köyümüz yani İmirler köyü bu konuda bir çok köyden daha iyi konumda yardımlaşma olsun, imece olsun vaya köye yapılacak herhangi bir yenilikte mutlaka yardımlaşma olur.
Ama bütün bunlar yeterli değil tabiki her yerde olduğu bibi bizim köydende bir kaç tane kötü niyetli insanlar çıkabilir. bizimde onlara meydan vermememiz gerekir .

kardelen
03-17-2007, 01:20
Ferhat bu site ve köyümüz için emek verenlerin ellerine yüreğine sağlık. Köyümüz için yapılması gereken ne varsa mail adreslerimiz var. Oradan irtibata geçebiliriz. Bizde o köyün yollarını çiğnedik. Kolaymı sanıyorsun imirlerli olmak. Kolaymı sanıyorsun insanın köyünü unumak. Ferhat yalnız ben seni hatırlayamadım. Bunun hiç önemi yok. önemli olan imirlerli olmak. imirlerli olmak bir ayrıcalıktır. Selamlar.

kemalist
03-19-2007, 02:22
Yaaa Millet bu futbol böyle bişey !!! hemen konunun özünden ayrıldığımı fark ettim. Sakın kimse yanlış anlamasın, amacım gargara yapmak değildi. Bir an duygularıma yenik düştüm :p Ama bak geçte olsa toparlandım. Herhangi bir şekilde, köyümüz için yapılacak olan girişimlere ve iyileştirme çalışmalarına kendi adıma destek vermeye hazır olduğumu ifade etmek isterim. Umarim yine her şey lafta kalmaz ...

HASAN İPEK
04-07-2007, 03:20
Bu konusulanlar genelde sözde kalıyor. İnsanların bir araya gelmesi çok zor. yinede nostalji olarak sanal ortamda paylaşmak çok güzel

Ferhat
04-15-2007, 10:26
kardeş tespitin doğru ben satılmış slm.

Ferhat
04-15-2007, 10:30
Ben (Kerim ipek oğlu satılmış) Ferhat ! Slm.

kemalist
04-17-2007, 06:07
Eveeet, arkadaslar artık bu baslık altında yeniden incelenmesi ve herkesin kisisel veya gurup olarak köyümüz icin ne yapabilirizi konusmamızın gerektiğini düsünüyorum. Ne dersiniz ?