PDA

Tam Sürüm Bilgini Göster : Papatyanın Hikayesi

btekcam
02-28-2008, 08:25
Koskoca bir bahçede harikulade çiçekler içinde bir papatya... Aşık olmuş, yanmış tutuşmuş ak sakallı bahçıvana... Bir ümit bekliyormuş... Yüzlerce çiçeğin arasından onunla, sadece onunla saatlerce ilgilensin, buz gibi suyunu sadece ona döksün istiyormuş. Sadece ona değsin makası, sadece ona gülsün dudakları.... Kıskanıyormuş bahçıvanı. Kırmızı güllerden, sarı lalelerden, mor menekşelerden, zambaklardan... Papatya, sadece bahçıvan için açıyormuş bembeyaz yapraklarını... Bir gün aşkı öyle büyümüş ki yapraklarını taşıyamaz olmuş... Eğilivermiş boynu... Toprağa bakıyormuş artık.... “Buna da şükür” diyormuş... Yetiyormuş ona, bahçıvanın varlığını hissetmek... Zaman akıp gidiyormuş... Papatya bahçıvanın yüzünü görmeyeli çok olmuş. “Ne var sanki boynumu kaldırsa, bir kerecik daha görsem yüzünü diyormuş... Ve işte bir gün, bahçıvan papatyaya doğru yaklaşmış, incecik bedenini ellerinin arasına almış, elindeki sopayı köklerinin yanına toprağa sokmuş, bir iple papatyanın gövdesini bağlayıvermiş sopaya.... Papatya o an daha çok sevmiş bahçıvanı.... Hala göremiyormuş onu ama bedeni kurtulmuş... Uzun bir müddet sonra bahçıvan uğramaz olmuş bahçeye... Gelen giden yokmuş. Kahrından ölecekmiş papatya... Ama işte bir sabah hortumdan akan suyun sesiyle uyanmış... Derin bir oh çekmiş... Çılgıncasına sevdiği bahçıvan geri gelmiş. Birden kendisine doğru gelen iki ayak görmüş. Bu onun delicesine sevdiği bahçıvan değilmiş... Başka birisiymiş... Adamın elinde bir de makas varmış... Papatyanın kafasını kaldırmış yukarıya doğru...”Ne güzel açmışsın sen böyle” demiş... Bu gencecik yakışıklı bir delikanlıymış... Gözleri gök mavisi, saçları güneş sarısıymış... “Ama gövden seni taşımıyor” demiş... Elindeki makası papatyanın boynuna uzatmış ve bir hamlede başını gövdesinden ayırmış... Papatya yere düşerken hatırlamış sevdiğini... O ak saçlı, ak sakallı yaşlı mı yaşlı bahçıvanı... Birde o gencecik yakışıklı delikanlıyı düşünmüş... Ve o an anlamış neden o yaşlı bahçıvanı sevdiğini. O herşeye rağmen, papatyaya emek vermiş. Ona hiçbir zaman güzel olduğunu, onu sevdiğini söylememiş ama, aslında onu hep sevmiş... Papatya anlamış artık. SEVGİ EMEK İSTERMİŞ... Yere düştüğünde son bir kez düşünmüş sevdiğini.... Teşekkür etmiş ona içinden... Son yaprağı da kuruduğunda, Biliyormuş artık... GERÇEK SEVGİNİN, SÖYLEMEDEN, YAŞAMADAN VE ASLA KAVUŞMADAN VAROLABİLECEĞİNİ...

okyanus
02-28-2008, 08:51
:47: :70:

Sevtap Ümit Atik
02-28-2008, 08:58
Bir birlerini delice seven ama çok fakir olan bir karı ve koca varmış.
Her akşam aynı çorbayı yer bazende sadece bir tek ekmekle karınlarını doyururlarmış.
Ama kocası karısının her dogum gününde ona pasta yerine bir tane çikolata alırmış.
Ve karısı bundan çok mutlu olurmuş.
Gün gelmiş karısının dogum günü kapıya çatmış,
ama adamın çikolata alıcak parası yokmuş.
Sokakata dolaşırken ışıklarda duran bir arabaya yaklaşmış.
_abi bir çilkolata parası verirmisin demiş; utanarak.
_adam gülmüş, dalgamı geçiyorsun benimle demiş.
_adam tekrara hayır çikolata parası istiyorum sadece demiş.
_arabadaki adam eşiyle tartışmış ve canı çok sıkkın adamın ısrarı uzerine sormuş ekmek parası buldun şimdi çikolatanmı kaldı demiş.
bunun üzerine adam kafasını eymiş ve yürümüş.üzgün ve çok kırgındı karısına hediye götüremiycekti.
yaşlı adam bir bankın üstüne oturmuş düşünürken,arabadaki adamın yan banakta oturdugunu ve düşünceli olduğunu görmüş.
sesiz ve urkek adımlarla adama yaklaşmış.
_neyin var diye sormuş
_genç adam vay burdada karşıma çıktın he buldunmu çikolata parası demiş
_yaşlı adam beni boş ver senin neyin var anlat demiş.
_bunun üzerine genç adam karımı çok kırdım onu düşünüyorum demiş.
_yaşlı adam konu her ne olursa olsun deydimi karını kırmaya diyip nasihatte bulunmuş.
_genç adam bunun üzerine yaşlı adam sormuş neden çikolata parası demiş.
_yaşlı adam ben çok fakirim karıma doğum günlerinde hediye alamıyorum bunun için ona çikolata alıyorum demiş.
_genç adam çikolatamı diyip adamın söylediğini tekrarlamış.
_peki neden naslı diye sormuş genç adam.
_yaşlı amca ben 40 yıllık evliyim karımı birgün olsun kırmadım üzmedim onun güldüğü her an ben birazdaha canlandım,onun mutlulugu bana huzur veriyor diyerek cümlesini tamamlamış.
_genç adam haydi kalk karının en sevdigi bir şeyi al ve ona götür eminimki oda şimdi seni bekliyordur,onun içindeki çocuksu ruhu çıkar demiş.
genç adam önce pastaneden bir pasta almış ve sonra karısının sevdiği şekerlemelerden almış.pastayı yaşlı amcaya vererek ona teşekkür etmiş.
şekerlemeleri alıp eve gitmiş ışıklar kapalı karısı mutfakta aglamaktan gözleri şişmiş.
_adam diz çökmüş ona aldıklarını göstermiş karısı yavaşça tebessüm etmiş.
adam onu ne kadar sevdiğini ve nasıl mutlu oldugunu karısının gözlerini güldüğünü görünce anlamış...

btekcam
02-28-2008, 09:07
Güzelmiş Sevtap Cık....