PDA

Tam Sürüm Bilgini Göster : Derneğimizin yapacağı Çalışmalar hakkında

CEYHAN
03-22-2008, 12:55
Değerli doslar şimdiye kadar hep söyledik, köyümüz için el ele verelim birşeyler yapalım. Bundan 4 yıl önce sağolsunlar bazı arkadaşlarımızında yardımları ile köyümüz ve Niyaz baba adına bir dernek kurduk ve dedikki yapacaklarımızı bu dernek adı altında pekiştirelim. İlk yıllarda dernek yeni kurulmasına rağmen güzel çalışmalar yaptık ve bu çalışmalarda köyümüzün halkı elinden gelen tüm yardımları yaptı . Ama yapacaklarımız daha yeni başlıyor....
Yeni yönetim kurulumuzun içindeki o güzel heyecanları sönmeden hemen çalışmalara başlıyoruz.
Bu başlık adı altımda
1- Bilindiği gibi köyümüzde yapımı DSİ ye ait bir sulama göleti bulunmaktadır. Bizler bu gölet çevresinde uygun bir yere ailenizle birlikte gidip oturabileceğiniz çayınızı, rakınızı içebileceğiniz, gözelce mangalınızı yapabileceğiniz ve hatta ileride inşallah olur canlı müzik dinleyebileceğiniz bir tesiz yapmayı düşünüyoruz hatta etüdünü falan yaptık düşüncemiz planlama aşamasındadır.
2- Yine yapacağiniz önemli işler arasında Bildiğiniz gibi Niyaz Babaya ulaşım biraz sıkıntılı bu bağlamda Badal Kaya deye bilinen yol güzarğahında çalışma yaparak yolu daha elverişli hale getirmeyi düşünüyoruz.
3-Bir diye düşüncemiz Geleneksel Niyaz Baba şenliklerinin formatını biraz değiştirerek şenlik şüresini 2 yada 3 güne çıkarmayı düşünüyoruz.

Dostlar; bu başlık altında güzel ve değerli fikirlerinizi ve de değerli yardımlarınızı bekleriz. Eminin nufus cüzdanında İmirlerli yazan tüm canlarımızın bu yardımlaşma çağrılarımıza kayıtsız kalmayacaklardır.

Yapacağınız yardımlar için;
İmirler Köyü Niyaz Baba Kültür, Dayanışma ve Gezelleştirme derneği adına açılan, Ziraat Bankası Gümüşgacıköy şubesi, hesap no: 40749285-5001 31 Gümüşhacıköy Amasya

murside
03-23-2008, 10:08
Henüz fikir aşamasındaki konular çok güzel eminim gerçekleşecekdir.Karar verip başlamak başarmanın yarısıdır.
Benim naçizane fikrim şenliklerin sultan çayırına çekilmesi; her türlü şenlik aktivitesi açısından daha güzel daha kolay olur diye düşünüyorum.

okyanus
03-24-2008, 01:07
Ben şenliğin 2-3 güne çıkarılmasına katılmıyorum.
Asıl toplanacak olan yardım konserin yapıldığı gün toplanacaktır. Şenlikler 2-3 gün olduğunda kurbanını kesecek olan konserin olduğu günü beklemeyip ya öncesinde ya da sonrasında kesip konser günü de gelmeyebilir. Bu durumda toplanacak yardımın tutarı azalacaktır.
naçizane fikrim..

murside
03-24-2008, 06:45
Ben şenliğin 2-3 güne çıkarılmasına katılmıyorum.
Asıl toplanacak olan yardım konserin yapıldığı gün toplanacaktır. Şenlikler 2-3 gün olduğunda kurbanını kesecek olan konserin olduğu günü beklemeyip ya öncesinde ya da sonrasında kesip konser günü de gelmeyebilir. Bu durumda toplanacak yardımın tutarı azalacaktır.
naçizane fikrim..

Sana katılıyorum 2-3 tek gün kadar etkili eğlenceli ve akılda kalıcı olmayabilir cok ıyı sıralı bir organizasyonla her sey tek güne sığdırılsa daha aktif bir gün olur.Ne yapılacaksa bir gunde sıkı bir organizasyon olmalı.Şehir dışından tek gün için giden ınsanlarda var.
Zaten şu ana kadar en ilgi çekici olan konser.Başka köylerin yörelerin şenlikleri araştırılıp aktivite örnekleri alınabilir diye düşünüyorum.Genede ısrarla şenlikler için sultan çayırının uygun olduğunu düşünüyorum.Zemin açından olduğu kadar diğer en önemli konuda bizim eğlence anlayışımızdaki alkolü ve türbeyi bir arada düşünemiyorum.
Daha önceki şenliklerden gördüğüm üzere adı üstünde şenliğe eğlenmeye gelmiş insanlara konser sırasında 'oynamayın el çırpmayın burası türbe' uyarılarındada bulunmak zorunda kalınmaz.Herkes istediği gibi yer, içer, halay çeker, top oynar eğlenir.

okyanus
03-24-2008, 13:30
Türbe, alkol, eğlence konusnda söylediklerine katılmamak mümkün değil mürşide abla..

Benim bi fikrim daha geldi.
Geçen senelerde olduğu gibi birçok mahalli sanatçıya yer verip sabahtan akşama kadar yüksek seste müziği insanlara dinletip insanları sıkmak yerine daha seçici davranılarak bir zaman boşluğu yaratılabilinir.
Bu zaman boşluğunda da insanların ilgisini çekecek eğlenceler düzenlenebilir..

Mesela mı?

Elma kentiyiz.. Elma ile ilgili yarışmalar düzenlenebilir.. Elma yeme yarışması gibi.. Ya da biz küçükken oynardık. Elmanın sapını bi ipe bağlayıp ipi yüksek bir yere asarak elma sallanırken yemeye çalışırdık...
Halat çekme yarışı, çuval yarışı, yoğurt yarışı, bayrak yarışı gibi çeşitli yarışmalar düzenlenebilir.
Eskilerimizin bildiği geleneksel oyunlar oynanabilir.
Hediye çekilişi yapılabilir. Ben inanıyorum ki Gümüşhacıköy'de derneğe bu çekililişte kullanılması için eşya hibe edecek esnaf vardır. Ya da indirimli olarak satabilecek.. Alınacak bu hediyeler şenliğin başlangıcında satılacak bilet karşılığı insanlara verilecek numaralarla çekiliş yapılabilir. Bu şekilde derneğe nüyük bir katkı sağlanabilir...
Son yıllarda ben Amasya'nın adını güreşçilerle duyar oldum. Belki güreş yarışı düzenlenebilinir..

Oturup düşündüğümüzde daha birçok faaliyet bulunabilir. Bu şekilde şenliğin daha eğlenceli geçerek insanların unutmayacağı bir şenlik yaşatılıp gelecek senelerde daha çok ziyaretçi katılımı sağlanabilir diye düşünmekteyim...

CEYHAN
03-25-2008, 00:16
Sana katılıyorum 2-3 tek gün kadar etkili eğlenceli ve akılda kalıcı olmayabilir cok ıyı sıralı bir organizasyonla her sey tek güne sığdırılsa daha aktif bir gün olur.Ne yapılacaksa bir gunde sıkı bir organizasyon olmalı.Şehir dışından tek gün için giden ınsanlarda var.
Zaten şu ana kadar en ilgi çekici olan konser.Başka köylerin yörelerin şenlikleri araştırılıp aktivite örnekleri alınabilir diye düşünüyorum.Genede ısrarla şenlikler için sultan çayırının uygun olduğunu düşünüyorum.Zemin açından olduğu kadar diğer en önemli konuda bizim eğlence anlayışımızdaki alkolü ve türbeyi bir arada düşünemiyorum.
Daha önceki şenliklerden gördüğüm üzere adı üstünde şenliğe eğlenmeye gelmiş insanlara konser sırasında 'oynamayın el çırpmayın burası türbe' uyarılarındada bulunmak zorunda kalınmaz.Herkes istediği gibi yer, içer, halay çeker, top oynar eğlenir.

Evet Ahmet güzel fikirler, benimde demek istediğim böyle bir şeyler dahada güzel fikirler olabilir olumlu ve yapıcı olan her fikire açığız.
Bu şenlikleri sadece yönetimim üzerine yıkmayalım şenlik bizim şenliğimiz.

btekcam
03-25-2008, 01:59
evet şenliğin yapılacağı yer sultan çayırı olsa insanlar rahat eder. ama bizim köylünün bunu kabul edeceğini sanmıyorum. şenlik çayırda olsa da; türbeyi ziyaret etmek isteyen gün içersinde türbeye gidip gelse. sizlerinde bildiği gibi çayırla türbenin arası zaten çok uzak değil. hem araçların park sorunuda olmaz. hemde toza boğulmuş olmayız,temiz olur.

haydar sağır
03-25-2008, 04:28
Ceyhan Sana Katılıyorum Sultan Cayırı Eglence Ve Etkinlikler Bakımından Hem Geniş Hemde Uygun Organizasyonun Burada Yapılması Uygun Olur Kanaatindeyim Teşekkürler

Yalçın Tekçam
03-25-2008, 06:00
Eğlencenin ve Etkinliklerin Sultan Çayırına alınmasına ben şahsım adına katılmıyorum nedeni ise Niyaz Baba adına kurulan bir derneğin etkinlikleri yerinde değilde bir başka yerde yapılması yanlış, Sultan Çayırında yapılması durumunda kimse Türbeyi dahi ziyarete gitmeyecektir birkaç yaşlı dışında, türbe sadece uzaktan seyredilen bir yer olacak. Maksadımız eğlence ise bunu her yerde yapabiliriz ama maksadın eğlenceyle sınırlı olmadığını hepimizde biliyoruz

Daha sonraki senelerde bir başkasıda o dağda niye yapıyoruz eğlenceleri ve etkinlikleri boşa benzin yakmayalım barajda yapalım diyebilirler bu nedenle ben Niyaz Baba Türbesinin olduğu yerde yapılması ve şartlarının ne olursa olsun insanların buralarda Etkinliklere katılması ve daha cazip hale getirilmesi haline getirilmesinden yanayım.
saygılarımla....

murside
03-25-2008, 09:29
...
1- Bilindiği gibi köyümüzde yapımı DSİ ye ait bir sulama göleti bulunmaktadır. Bizler bu gölet çevresinde uygun bir yere ailenizle birlikte gidip oturabileceğiniz çayınızı, rakınızı içebileceğiniz, gözelce mangalınızı yapabileceğiniz ve hatta ileride inşallah olur canlı müzik dinleyebileceğiniz bir tesiz yapmayı düşünüyoruz hatta etüdünü falan yaptık düşüncemiz planlama aşamasındadır.
...

Ceyhan abi bu konuda gelişmeler olduğunu öğrendim.Sen olayla bizzat ilgilenenler arasında olduğun için bu güzel ve anlamlı gelişmeri ayrıntılarıyla ve beklentileriyle bizimle paylaşırsan seviniriz.
Birde kurulacak tesise güzel bir isim aranıyormuş herkes fikrini söylerse hep beraber güzel bir isim bulabiliriz.

CEYHAN
03-26-2008, 02:38
Arkadaşlar şenlikleri Niyaz Babadan başka bir yerde yapmamız söz konusu olamaz. Ancak ne zaman şenliğe gelen insan sayısı 5000 den fazla olur o zaman düşünülebilir.
Bir diğer konu Dernekte yapılan faliyetleri ve gelişmeleri sizlere anında paylaşarak
konu hakkında sizlerinde fikirlerini öğrenirsek iyi olur.
Sıcak gelişmeler anında bildirilecektir.

FAZO
03-26-2008, 05:54
Mesela mı?

Elma kentiyiz.. Elma ile ilgili yarışmalar düzenlenebilir.. Elma yeme yarışması gibi.. Ya da biz küçükken oynardık. Elmanın sapını bi ipe bağlayıp ipi yüksek bir yere asarak elma sallanırken yemeye çalışırdık...
Halat çekme yarışı, çuval yarışı, yoğurt yarışı, bayrak yarışı gibi çeşitli yarışmalar düzenlenebilir.
Eskilerimizin bildiği geleneksel oyunlar oynanabilir.
Hediye çekilişi yapılabilir. Ben inanıyorum ki Gümüşhacıköy'de derneğe bu çekililişte kullanılması için eşya hibe edecek esnaf vardır. Ya da indirimli olarak satabilecek.. Alınacak bu hediyeler şenliğin başlangıcında satılacak bilet karşılığı insanlara verilecek numaralarla çekiliş yapılabilir. Bu şekilde derneğe nüyük bir katkı sağlanabilir...
Son yıllarda ben Amasya'nın adını güreşçilerle duyar oldum. Belki güreş yarışı düzenlenebilinir..

YA BU FIKIRLER GÜZELMIS :47: BÖLECE DAHA NESELI VE ILGI CEKICI GECEBILIR DIGER TÜRLÜ EVET INSANLAR KONSER SIRASI SAHNE ETRAFINA TOPLANIYOR GERIYE KALAN ZAMAN BI ILGISIZLIK ORTAYA CIKIYORDU, BENIM GÖRDÜGÜM KADAR. FARKLI OYUNLARLA CEKILISLERLE YARISMALAR ILE HEM ESKILER UNUTULMAMIS OLUR, ESKILER UYANDIRILMIS OLUR HEM YASLISI HEM GENCI KENDI BILDIKLERINI PAYLASAM BILIR.

PIYESLER VE KÖYDE YASANAN KOMIK OLAYLAR (KÖY ICINDEDE HEP ANLATILAN BIRKAC KOMIK OLAY HIKAYA VARDIR :D )

"ESKIDE YAPILAN SIMDIKI ZAMANDA UNUTULAN" DIYE BIR BASLIK ALTINDA BIRCOK SEY YAPILA BILECEGINE INANIYORUM

kemalist
03-27-2008, 09:03
Bence ;

Şenliklerin 2-3 olmasına katılmıyorum, olmaz kabak tadı verir.

Şenlikler bol katılımlı ve kaynaşmalı olursa anlamlı olur kanısındayım. Eğer çayırda olursa rahat olur belki ama anlamından uzaklasır diye düsünüyorum. Bu nedenle belki Niyaz Baba türbesi çevresinde iyi bir düzeltme yapılarak Amfi görünümünde kademeli oturma yeri yapılabilir. Yemek yerleri için kamelya görünümünde beton masa ve oturaklar yapılabilir diye düsünüyorum.

Derneğin kar edebilmesi için baraj kenarında bence baslangıcta kücük ve otantik bir yer acılabilir. Yazlık - Kıslık ve kendin pisir- kendin ye tarzı. Tabi alkol olacagı için isim buna göre secilmeli. Bu yer bence öncelikli olarak yapılmalı ve dernek adına işletilmeli. ( derneğin adı konursa hem uygun olmaz hem de uzun olur, daha sempatik olmalı, Dostlar Piknik, Can Piknik, Su Başı, Göl Başı, İmirgöl vs.) çevre de isim yapacak, anlasılır, kolay akılda kalan bir isim olmalı bence ...

İçime dert olan köyün suyunun bos yere peşkeşlenmesi konusu tekrar incelenmeli, geri dönülme veya en azından kar elde etme imkanı arastırmalı diye düsünüyorum.

murside
03-27-2008, 13:34
Bence ;

Şenliklerin 2-3 olmasına katılmıyorum, olmaz kabak tadı verir.

Şenlikler bol katılımlı ve kaynaşmalı olursa anlamlı olur kanısındayım. Eğer çayırda olursa rahat olur belki ama anlamından uzaklasır diye düsünüyorum. Bu nedenle belki Niyaz Baba türbesi çevresinde iyi bir düzeltme yapılarak Amfi görünümünde kademeli oturma yeri yapılabilir. Yemek yerleri için kamelya görünümünde beton masa ve oturaklar yapılabilir diye düsünüyorum.

Derneğin kar edebilmesi için baraj kenarında bence baslangıcta kücük ve otantik bir yer acılabilir. Yazlık - Kıslık ve kendin pisir- kendin ye tarzı. Tabi alkol olacagı için isim buna göre secilmeli. Bu yer bence öncelikli olarak yapılmalı ve dernek adına işletilmeli. ( derneğin adı konursa hem uygun olmaz hem de uzun olur, daha sempatik olmalı, Dostlar Piknik, Can Piknik, Su Başı, Göl Başı, İmirgöl vs.) çevre de isim yapacak, anlasılır, kolay akılda kalan bir isim olmalı bence ...

İçime dert olan köyün suyunun bos yere peşkeşlenmesi konusu tekrar incelenmeli, geri dönülme veya en azından kar elde etme imkanı arastırmalı diye düsünüyorum.

Hasan abi uzun bir aradan sonra seni buralarda görmek güzel...
Derneğin artık Ankara kolusun diyebilirmiyiz yani:)

Dernek başkanından yeni edindiğim bilgilere göre;baraj kenarına 4 dönüm arazi üzerine çam fidanı dikme fikri ve dinlenme tesisi yapma fikri sn. kaymakam bey tarafından takdirle karşılanmış ve onaylanmış.Hemen buldozer gönderilip çalışmayı başlatalım demişler.Kısa süre içinde bu gerçekleşecek hemde masraflarına yardım edilecekmiş.
Tesisin isminin bencede kulağa hoş gelecek akılda kalacak bi isim olması gerek.
gölbaşı, imirgöl güzel bencede mevkisinden dolayı kırmızıacık da olabilir ve ordaki kırmızıacık ceşmesidende oraya içme suyu getirilebilir diye düşünüyorum.

Dernek başkanı(babam)internete uzak:) ama benim tarafımdan ve ceyhan abi tarafından bütün görüşleriniz başkan ve yönetim kuruluna iletilmekde ve değerlendirilmekde.
LÜTFEN KÖYÜMÜZ İÇİN GÖRÜŞLERİNİZİ AÇIKCA AKLINIZDAN GEÇTİĞİ GİBİ HAYALİNİZDEKİ GİBİ YAZINIZ
TEŞEKKÜRLER

CEYHAN
03-29-2008, 09:56
Merhaba Arkadaşlar
Öncedende dediğimiz gibi yapacağımız çalışmalar hakkında sürekli sizlere bilgi vereceğiz. Bu bağlamda, İmirler Göleti kenarına yapacağımız tesisin ve yaklaşık 50 da (Dönüm) lük alanda yapacağımız ağaçlandırma çalışmalarının yasal izinlerini aldık ve en kısa zamanda, yani Özel idareden dozer geldikten sonra hemen çalışmalara bağlayacağız. Dozer talebinde bulunduk 3-5 gün içinde vermeye çalışırız dendi. Arkadaşlar benim bir önerim var sizler ne dersizni bilmiyorum ama bu ağaçlandırma yapacağımız alan için bir kampanya başlatsak internet üzerinden. Biraz açayım; yani yetiştireceğimiz ormanda sizinde bir ağacınız olsun diye ve fidan başına birde fiyat belirlesek, derneğin hesap numarasınıda veririz ne dersiniz. Daha güzel fikri olan varsa lütfen payşalsın bizlerle. Görüşmek üzere..

Ali Bal
03-29-2008, 13:29
Öncelikle önceki dernek yöneticilerine emek ve çabalarından dolayı teşekkür ederim. yeni yönetimede başarılar dilerim.inşallah imirler köyü için ve niyaz baba için ellerinden gelendenden fazlasını yaparlar,yapmaya gayret ederler.Mevlam çalışma heyecanından ve hizmet aşkından mahrum etmesin.Niyaz baba şenliklerinin 2-3 güne çıkarılması bence olumlu bir düşünce.bir kardeşimizin şenlikleri sultan çayırında düzenlenmesi fikri de oldukça değerli.çevre köylerde bu şekilde uygulamalar mevcut.Şenliklerin Türbe ortamından şenlik ortamına alınması yani bir anlamda panayır havası yada genel anltımla yayla şenlikleri formatında olması orda yatan mübarek zat'a saygı açısından daha uygun olur kanatindeyim.bir önerimde bu konu hakkında anket yapalımmı ne dersiniz?sevgiyle kalın.

okyanus
03-29-2008, 14:57
Merhaba Arkadaşlar
Öncedende dediğimiz gibi yapacağımız çalışmalar hakkında sürekli sizlere bilgi vereceğiz. Bu bağlamda, İmirler Göleti kenarına yapacağımız tesisin ve yaklaşık 50 da (Dönüm) lük alanda yapacağımız ağaçlandırma çalışmalarının yasal izinlerini aldık ve en kısa zamanda, yani Özel idareden dozer geldikten sonra hemen çalışmalara bağlayacağız. Dozer talebinde bulunduk 3-5 gün içinde vermeye çalışırız dendi. Arkadaşlar benim bir önerim var sizler ne dersizni bilmiyorum ama bu ağaçlandırma yapacağımız alan için bir kampanya başlatsak internet üzerinden. Biraz açayım; yani yetiştireceğimiz ormanda sizinde bir ağacınız olsun diye ve fidan başına birde fiyat belirlesek, derneğin hesap numarasınıda veririz ne dersiniz. Daha güzel fikri olan varsa lütfen payşalsın bizlerle. Görüşmek üzere..

Fidan kampanyası bence güzel düşünülmüş Ceyhan abi.
Ben Erzincan Ocak Köyü nde görmüştüm böyle bi şey..
Köyün girişinden itibaren yol boyunca daha sonra köyün içi ve mesire yerleri ağaçlandırılmış. Köy meydanında bu ağaçları bağışlayan kişilerin listesinin olduğu bir tabela vardı. Kim kaç tane fidan yardımı yaptıysa o da yazıyordu..
Belki bizim de yapılması düşünülen tesisin biryerlerinde böyle bi şeyler yazılırsa bağış miktarı artabilir.

murside
03-30-2008, 12:15
Bence diğer bir konu daha;
Daha önce konuştuğumuz şenlikde yapılacak çekilişler için esnafdan niyaz babaya bağış adı altında kim ne verirse ne gönlünden koparsa makbuz karşılığı toplanmalı küçük büyük farketmez(beyaz eşya ,yatak .teyp ,gömlek, kitap, ayakkabı,bardak çanak vs)yeterki insanların para karşılığında aldığı çekiliş numarası ufak da olsa boş çıkmasın.Birde bu bağışları yapan herkesin ismi okunursa bağış yapan dükkanın reklamı açısındanda teşvik olur diye düşünüyorum.Sadece imirlerli değil niyaz babayı bilen herkes geniş bir tanıtımla reklamla davet edilmeli.
çam fidanı kampanyası süper fikir meşe yada başka ağaçlarda olabilir.

okyanus
03-31-2008, 08:13
Ceyhan abi ağaçlandırma ve fidan bağışı konusunda haber var mı?

CEYHAN
03-31-2008, 09:06
Ceyhan abi ağaçlandırma ve fidan bağışı konusunda haber var mı?

Şu an yok Ahmet haber bekliyoruz, ama sen yinede bir kampanya yapacakmış gibi bir hazırlık yap site üzerinden duyuralım herkeze.

Abide
07-18-2008, 13:38
Her yıl Şenlikler pazar günü yerine cumartesi günü yapılsa dışarıdan gelen geri dönmede zorlanıyor yorgunluk ve gece yolculuğu ne dersiniz

ercan gülenc
07-20-2008, 14:44
mursıde hn sızı tanımıyorum ama semlıgın sultan cayırında olma fıkrıne katılmıyor ınsanlar orya eglenmek yemek rakı icmek ıcın bulunmuyor orada yatan zatın eren kısının zıyaret etmek ve allah rızası ıcın kurban kesmek ve orada kı zatı yanı nıyaz babayı zıyaret etmek ve dua etmek ıcn amac eglenmek olsaıdı neden kurbanlar kesılırdı bırde kurban etı ıle asla rakı ıcılmez ve eglenılmez yanı sızın dusuncenıze kesınlıkle katılmıyorum ve uzuntulerımı belırtmek ısterım