Tekil Mesaj Gösterimi
Eski 08-01-2006   #2
dost
Dernek Yöneticisi

Level: 14 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Paylaşım: 0 / 341
Güç: 82 / 4146
Tecrübe: 66%

İmirler Köyü ve Niyaz Baba Kültür, Kalkındırma ve Dayanışma Derneği Yardım Ve Bağış Sandığı

Sevgili forum dostları derneğimizce derneğimizin adıyla bir yardım sandığı oluşturma fikri bir eğitimci olduğum ve eğitimde gelinen noktayı bire bir yaşadığım için benden çıktı.Bu öneriyi dernek yönetimine götürdüm ve kabul görülerek bu günki halini aldı.Bu görüşün ortaya çıkışı ,nasıl uygulanacağı,eğer yeterli kaynak oluşturulabilinirse kimlere yardım edileceği, amacı nedir görüşlerimi siz arkadaşlarımla paylaşmak istiyorum.
Bu görüş nerden ortaya çıktı dediğim gibi ben bir eğitimciyim ve bu nedenle üniversitelerden mezun olup göreve yeni başlayan öğretmenlerle hep karşılaşıyorum ve görüyorumki Atatürk devrimleri sayesinde üniversite demiyorum okuyabilen bir çok bayan kafası türbanlı beyni cumhuriyet düşmanı
bir şekilde göreve başlıyor.Keza erkeklerimizde kesinlikle farklı değil beyinlerinin içi fesli.Sohbetlerimiz sırasında hep şununla karşılaştım ben falan tarikatın yurdunda kaldım yada falan tarikatın etkili olduğu belediyeden burs aldım.
Gördümki bu durum tam kişiliğinin oturmaya başladığı bir sırada bu genç insanları derinden etkiliyor ve oraya gitiğinde başka mezun olduğunda bam başka beyinleri farklılaşmış insanlar olarak geliyorlar.İkinci bir etken öyle öğrencilerle karşılaşıyoruzki müthiş zeki ilköğretimi bitiriyor okula gitmiyor neden diye araştırdığınızda başka etkenler mutlaka var ama biçok kez parasızlık karşımıza çıkıyor.Bunun üzerine bende şöyle bir fikir ortaya çıktı bizimde çocuklarımız var bizde çocuklarımızı üniversiteye veya diğer okullara gönderiyoruz hata içimizden çocuklarını okutamayanlar var neden bu gençleri cumhuriyet düşmanlarına muhtaç edelim neden en azından beni güçleri oranında ilerici Atatürkcü aydın bir yapıda destekledi imajını yalnız olmadıkları duygusunu onlara vermeyelim.Neden yoksulluktan çocuğunu okutamayan bir aileye yardım edebilecek bir yapılanmaya gitmeyelim.Neden gericiliğe karşı cumhuriyet düşmanlığına karşı bir mevzide biz örmeyelim.Yukarda bahsettiğim bu düşünce beni yardım sandığı için adeta zorladı.
Bu yardım sandığı hesabı derneğimiz adına açıldı ve dernek sandıkta toplanacak parayı yanızca öğrenci bursu olarak kullanabilecek,kesinlikle hiçbir şekilde başka bir yerde kullanılmayacak.Bu durum karar altına alınarak ve tutanakla karar defterine geçirilerek imza altına alındı(ayrıca böyle bir uygulama için tüzüğümüzde uygun).
Eğer yeterince maddi kaynağımız olur ve burs verebilecek duruma gelirsek.Bu öğrenci bursu her üyenin çocuğuna veya her baş vurana verilmeyecektir.Öğrencinin ailesinin maddi durumu gercekten ihtiyacı olup olmadığı araştırılacak ,öğrencinin başarı durumu değerlendirilecek.Kesinlikle aydın ilerici ve cumhuriyet değerlerine sahip olup olmadığı gözönünde bulundurulacaktır.Öğrencinin koşulları yukarda bahsetiklerime uyuyorsa burs verilebilecektir.
Değerli arkadaşlar bu düşündüklerimi eminim sizlerde çoğu kez düşündünüz .Belki ben olmayacak bir sevdanın peşindeyim.Ama ben şuna inanırım kaybetmek çok kolaydır kaybetmek için çaba sarfetmen gerekmez zaten kazanmak(korumak)için çaba sarfetmezsen kaybedersin.Ama kazanmak için çabalayıp çalışman gerekirki kazanasın.
İşte bu nedenle cumhuriyet değerlerini koruyabilmek,kendi kültürümüzü yaşatmak ,insanlarımız arasındaki yardımlaşma,paylaşma,dayanışma ve dostluğu yeniden daha güçlü hale getirebilmek için böyle bir çalışmaya ihtiyaç var. Arkadaşlarım lütfen bu konuyla ilgili düşüncelerinizi paylaşalım bu konuyu birkez daha birlikte tartışalım önerilerinizle zenginleştirelim mümkünse madi olarakta katkıda bulunalım.Geleceğimizin kararmasını istemiyorsak gençlerimize sahip çıkalım.

Konu dost tarafından (08-04-2006 Saat 13:06 ) de değiştirilmiştir..
dost is offline   Alıntı ile Cevapla