![]() |
|
|
#1 | |||||||||
|
Yeni Üye
Level: 3 [ ![]() ]Paylaşım: 0 / 55 |
Babamdan öğrendiklerim
RAHMETLİ BABAMIN HATIRA DEVTERİNİN 21.12.1962 TARİHLİ 1- 6 SAYFALARINDAN OKUDUĞUM DUAZİMAMLAR
1 Sabah Kalkarım Hakka Dönerim Muhammet, Âliyi Görüyorum Dünya Eşkâlinden Çektim Elimi Yarabbi Kâmile Yoldaş Olmaya İkrar Verip Bir İkrara Duruyorum, Dört Duvarın Gönyesini Bulmaya, Ararım Ustamı Bulmaya, Sevdiğim Selin Sevdaya Saldım Aşkın Ateşine Düştüm de yandım. Evliya Yolunda Bazar Eyledim. Serimi Tercümana Böleyim Diye, Aşık Oldum İmam Hasanı Sevdim Mazlum Hüseyninin Darına Durdum, İmam Zeynel’le Zindana Girdim Zindan Bekçisini Göreyim Diye, Hakka Zikrederim Kesmem Şükrümü Adına Âşık Oldum, İmam Bakırı mübarek her Gün Okurum. İmam Hocam Cafer’den Olayım Diye, Taki,Naki selveriri Hasan Ali Askeri Düştü , Yalvarırım Methi Gününe Ulaştır Beni, Mehdi Gününde Kılıç Çalıyım Diye, Didar Âşıklarım Şu Dünyayı Neyleyeyim, On İki İmamların yolunda gideyim, 2 Muhammet Mustafa, Ay Şahı Merdan Aliye Gel, Murtaza Sana Sığındım. Hatice, Fatma, Hasan Mücdeba Hüseyin Kerbela Sana Sığındım. İmam Zeynel İle Muhammet Bakır Cennet Bahçesinde Bülbüller Şakır Caferi Sadıka Erdim Çok Şükür, Kazim, Musa, Rıza Sana Sığındım. Muhammet Takiye Verdim Selavat Aliül Nakide İsterim İmdat Hasan Nül Askeri Ey aman Mürvet Methi Sahibi Sana Sığındım. Ondört Masümüpak Güruhu Naci On Yedi Kemer Beş Derdimin İlacı Pirim, Hacıbektaş Serimin Tacı Hünkârı Evliye Sana Sığındım. Verdi Derviş Senin Kulun, Kulunun Kurbanıyım, Yarın Arafat’ta Ulu Divanının Senin Müşküllere Çoktur İhsanın, Pirim Sana Sığındım. 3 Akıl ermez yaratanın sırına Muhammet Aliye , İndi bu kurban kurban olam kudretinin nuruna , Hasana, Hüseyine indi bu kurban imam zeynelin destinden idim Muhammet bakırın dostundan idim. Caferi Sadığın postundan idim, Musa, kazim, Rizaya indi bu kurban Muhammet Takinin Alüyül Nakinin sırrından idim, Hasanül Askerinin darından idim. Muhammet Methiye indi bu kurban aslı şahı merdan güruhu naci hakikatten bağlı bu yolun senede bir kurban, talibin borcu Muhammet Mustafaya indibu kurban, tarikatten hakikata erenler Cenneti Aliye güller sererler Muhammet Alinin Yüzünü görenler Erenler aşkına indi bu kurban, Şah Hatayim eder bilir mi her can Kurban olmaz Kurbanın, Üstüne yürüdü erkân turnağı tesbih kanıda mercan On iki imama indi bu kurban, İla fete ila âli ilaha zülfükar feşfetün karıp ya Allah, 4 İki Turna Gelir Başı Çilalı Eğlen Turnam Eğlen Âlimisin Birisi Muhammet Birisi Ali Eğlen Turnam Eğlen Âlimisin Sen Yoksa Hacıbektaş Velimisin Sen, İki Turnam Gelir Rengi Yeşil Biri İmam Hasan Al Paki Nesil Biri İmam Hüseyin Ceneti Ala Bir Gül Eylen Turnam Eylen Turnam Âlimisin Sen Yoksa Hacıbektaş Velimisin Sen İki Turnam Gelir Rengi Kırmızı Biri İmam Zeynel Sürdüm Yüzümü Biri İmam Bakır Ederim Niyazı Eylen Turnam Eylen Âlimisin Yoksa Hacıbektaş Velimisin Sen, İki Turnam Gelir Rengi Caferi Biri İmam Kazım Al Yol Rehberi Biri İmam Rıza Horasan Piri Eylen Turnam Eylen Âlimisin Sen Yoksa Hacıbektaş Velimisin Sen, İki Turnam Gelir Rengi Beyazdır. Biri Takinaki Zikri Niyazdır. Biride Askeri Merdi Hicazdır. Eğlen Turnam Eylen Âlimisin Sen Yoksa Hacıbektaş Velimisin Sen, Turnalar Hicazdan Sükün Eyledi Muhammet Mehtiyi Yakın Eyledi Hakikat Ehlini Memnun Eyledi Eylen Turnam Eylen Âlimisin Sen Yoksa Hacıbektaş Velimisin Sen, Turnalar Geldiler Verdiler Selam, Aldık Selamı Eyledik Kelam İlhamı Gördü Şüphesiz Vesselam Eylen Turnam Eylen Âlimisin Sen Yoksa Hacıbektaş Velimisin Sen 5 Beyhuda Bir Gün Seversen Muhammet Mustafaya Bağışla, Sürsün Hükmün Kıyamet Aliyül Murtazaya Bağışla Bizi, Evelimiz Pirimiz Şahı Vilayet Hasandan Okurum Ayet İmam Hüseyini Alır Hüda, İmam Zeynele Bağışla Bizi, İmam Bakır Dan Kazim Caferi Sadığa Candan Niyazım Musayıl Kazime Doğrudur Özüm İmam Rızaya Bağışla Bizi, Muhammet Taki Aliyül Naki Hasanül Askeri Methiye Bağışla Bizi. 6 Kudret Kandilinde Parlayıp Duran Muhammet Âlinin Odur Altında Düldül Önünde Kamber Dilberi Bülbül Hazreti Fatıma Cennete Bir Gül Ona Sırrını Dedi Hak Habip Çeker Allah Zühur Etti. İmam Hasan Hüseyin Onların Nurundan Ziyalarından Din Kırk Pare Bölündü Zeynel Abidin Onların Nurunda Ziyalandı. Din Muhammet Bakırla Caferi, Sadık, Kazım, Musa, Rızadan Hak Habip Allahtan Müminlerin Kalbi Beytullah Taki,Naki,Hasan Al Askeri Elinde Hacet Mehdi Divana Vakit Tamam Oldu. Gönderir Allahım Viraniyem Var Ustaca Bin Bir Donda Baş Gösterir Aliyül Murtaza Bir Bildik. Hak Eyvallah. |
|||||||||
|
|
|
|
|
#2 | |||||||||
|
imirlerli
Level: 30 [ ![]() ![]() ![]() ![]() ]Paylaşım: 72 / 725 |
Ferhat abi bu güzel bilgileri muharrem ayıgibi anlamlı bir ayda bizmle paylaştıgın için teşekkürler
|
|
|
|
|
#3 | |||||||||
|
Site Hekimi :)
Level: 36 [ ![]() ![]() ![]() ]Paylaşım: 88 / 882 |
paylaşdıklarınız için çok teşekkürler ferhat abi
çocukluğum aklıma geldi Hasan dedem (garagöbel) sürekli evde duazimam okurdu bize de öğretmeye çalışırdı evin her yerinde hala dışını hamur ve çimenta kağıdıyla kaplıklamış kendi oluşturduğu deflerleri notları vardır. aslında hepsinin kıymetini çok iyi bilip saklamamız gerek bizden sonraki kuşakdan çok beklentim yok ne yazıkki... çocukken bi tane öğrendiğim aklımda kalmış(eksik olduğunu biliyorum ama yanlışsa affola) sabahın zahirine durdum sığındım şahi merdana allah dedim yola girdim sığındım şahi merdana üstadım muhammet ali ondadır müminler eli ta ezelden dedim beri sığındım şahi merdana
|
|
|
|
#4 | |||||||||
|
bu arada geçen perşembe TRT 1 de canlı yayınlanan cemi seyrettim çok etkilendim hatta ağladım
çok geç kakmış bir gelişme ama buna şükür bunuda gördükya artık devamı gelir umarım
|
|
|
|
#5 | |||||||||
|
Administrator
Level: 47 [ ![]() ![]() ![]() ![]() ]Paylaşım: 347 / 1156 |
geçen sene de karacaahmet'ten canlı yayın yapmıştı trt1... 10 sene önce gece yarısı orayı yıkmaya gelen iktidar 10 sene sonra sesimizi duyurmaya geldi oraya...
neyse bunlar saklanmalı gelecek kuşaklar için bize bizden başka kimsenin faydası yok...
Dünyadır, ne yapsan rüyadır. Kimi rüya güzel olur, düş olur... Kimi düş ise düşer alâdan süfliye doğru ve bir kabus olur. Ama düş de bir, düşen de... Düşün bir! Ne düşler düşündün düşünde ve gördün düşünde biri ki âşık oldun bire bir ve birdenbire... |
|||||||||
|
|
|
|
|
#6 | ||||||||||
|
Dernek Yöneticisi
Level: 34 [ ![]() ![]() ]Paylaşım: 82 / 827 |
Alıntı:
Valla kardeşim bunlar trt den değil isterlerse Türkiyenin her tarafında naklen yayın yapsınlar maskelerinin altında başka birileri var ben asla inanmıyorum bunların samimi olduklarına
|
|
|
|
#7 | ||||||||||
|
Alıntı:
OLSUN REKLAMIN İYİSİ KÖTÜSÜ OLMAZ MANTIĞIYLA DÜŞÜNELİM BARİ BİR ŞEKİLDE DAHA ÇOK KİŞİ SEYRETTİ
|
|
|
|
#8 | ||||||||||
|
Alıntı:
sahiden ceyhan abi bizim açılımda çıkan kararlar hakkında ne düşünüyosunuz kulağa kötü gelmedi ama uygulanırmı sizce ![]()
|
|
|
|
#9 | ||||||||||
|
Dernek Yöneticisi
Level: 34 [ ![]() ![]() ]Paylaşım: 82 / 827 |
Alıntı:
Sanırım Alevi açılımıyla ilgili sordun Şu ana kadar hiç bi açılım falan görmedik çalıştay açılım bunların hepsi alevileri asimile etmenin çeşitli şekilleri ben bunların hiçbirini samimi bulmuyorum ve inanmıyorum keza kurt açılımıda aynı oldu
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |
|
|