![]() |
|
|
#1 | |||||||||
|
PesiMisT
Level: 45 [ ![]() ![]() ![]() ![]() ]Paylaşım: 222 / 1110 |
Türkü Vadisi
SEVDA VADİSİ
Sevda vadisine düştüm gamlıyım şahım Ali Kimsesiz kaldım karanlık gül be gümrahım Ali Doğmuyor mihri ümidim çıkmıyor mu ahım Ali Gelmiyor mu kulağına ahu eyvahım ali Merhamet et halime her şeye agahım Ali Var mı senden başka ilticagahım Ali Bir günahkar insanım ben yok yüzüm peygambere İstemem bir türlü gitmek böyle huzur mahşere Tesadüf eylerim derken belki bir gün rehbere Düşmüşüm elsiz ayaksız bak aslanı hay dere Merhamet et halime her şeye agahım Ali Var mı senden başka ilticagahım Ali Çıkmıyor bir an ciğerden derdi sevda hançeri Hakkın aşkına esir olduğum günlerden beri Zikreylerim ismini ben galu beladan beri O kadar yandım yakıldım ki ben unuttun her yeri Merhamet et halime her şeye agahım Ali Var mı senden başka ilticagahım Ali ALİEKBER ÇİÇEK
Aklımla çözemedim bu işi... Deliye vurdum kendimi! Konu glyld®m tarafından (07-22-2006 Saat 00:56 ) de değiştirilmiştir.. |
|||||||||
|
|
|
|
|
#2 | |||||||||
|
PesiMisT
Güldür Gül
bugün ben pirimi gördüm
pirim eşiği güldür gül eğildim yüzümü sürdüm pirin eteği güldür gül gülden terazi yaparlar gülü gül ile tartarlar gül alırlar gül satırlar çarşı pazarı güldür gül gülden değirmeni döner onun ile gül üğünür akar arkı döner çarkı bendi pınarı güldür gül gel ha gel can hatayı dostun nefesi güldür gül şu öten garip bülbülün derdi figanı güldür gül
Aklımla çözemedim bu işi... Deliye vurdum kendimi! Konu glyld®m tarafından (07-22-2006 Saat 13:41 ) de değiştirilmiştir.. |
|||||||||
|
|
|
|
|
#3 | |||||||||
|
gece bekçisi
Level: 19 [ ![]() ![]() ]Paylaşım: 0 / 469 |
Bütün Evren Semah Döner
Bütün evren semah döner Aşkından güneşler yanar Aslına yermektir hüner Beş vakitle avunmayız Canan bizim canımızdır Teni bizim tenimizdir Sevgi bizim dinimizdir Başka dine inanmayız Hudayi'yem hudamız var Dost elinden bademiz var Muhabbetten gıdamız var Ölüm olur biz ölmeyiz aşık hüdai
|
|
|
|
#4 | |||||||||
|
gece bekçisi
Açılın Kapılar Şah'a Gidelim - Sivas yöresi
Hızır Paşa Bizi Berdar Etmeden, Açılın Kapılar Şaha Gidelim, Siyaset Günleri Gelip Çatmadan, Açılın Kapılar Şah'a Gidelim. Bunda bilmeyeni bildirirler mi Eli bağlı namaz kıldırırlar mı Yoksa Şah diyeni öldürürler mi Açılın Kapılar Şah'a Gidelim. Aslımız Muhammet kıyman cellatlar Üstümüzde bite davacı otlar Ölüm Allah emri ya eziyetler Açılın Kapılar Şah'a Gidelim. Her nereye baksam yolum dumandır Pirim bana küfür etse imandır Zincir boynum sıktı halim yamandır Açılın Kapılar Şah'a Gidelim. Sağlıklı mı ola dostun illeri Karşıda görünen tozlu yolları Şah'tan elçi gelmiş dem bülbülleri Açılın Kapılar Şah'a Gidelim. Güzel Şah'ım çıktı m'ola köşküne Can dayanmaz gayretine müşkine Seni beni Yaradan'ın aşkına Açılın Kapılar Şah'a Gidelim. Kapısı yok bacasından bakarım Gözlerimden hasret yaşı dökerim Şah'a giden bir bezirgan tutarım Açılın Kapılar Şah'a Gidelim. Pir Sultan Abdal'ım güzel Şah canım Ağlamaktır benim demim devranım Arşta melek yerde çeşm-i efganım Açılın Kapılar Şah'a Gidelim. Pir Sultan Abdal
|
|
|
|
#5 | |||||||||
|
gece bekçisi
PINARA VARDIM Kİ
Pınara vardım ki yüzüm yumaya Üç güzel geldi de su doldurmaya Dedim güzel eviniz nerede Üç saat nazlandı da cevap vermeye Evlerinin önü de bir ufak yokuş Kurban olam güzel de bu nasıl bakış Halının üstüne döktüğün nakış Kurban olam ilmik tutan ellere bide uzun hava ekliyem dertli dertli
|
|
|
|
#6 | |||||||||
|
PesiMisT
Bodrumlular erken biçer ekini
Feleğe gurban mı gittin bodrum hakimi Nasıl astın Mefaret hanım kendi kendini Altın makas gümüş bıçağıyla doğradırlar tenini Şu Bodrumun dağlarında ceylanlar dolaşır Kara haber Mefaret Hanım pek tez ulaşır Hakim Hanımın memleketi Kütahya Tavşan Hakim Hanım sen eyledin bizleri perişan Hakim hanımın memleketi Kütahya Tavşan Hakim hanım sen eyledin bizleri düşman Nasıl kıydın Mefaret hanım kendi kendini Altın makas gümüş bıçağıyla doğradırlar tenini
|
|
|
|
#7 | |||||||||
|
PesiMisT
Turan Engin'in anısına
Gel Ha Gönül Havalanma
Gel ha deli gönül havalanma Engin ol gönül engin ol Dünya malına güvenme Engin ol gönül engin ol Bu dünyanın hali böyle Yalan yahşi geçer öyle Söyledikce engin söyle Engin ol gönül engin ol Teslim Abdal Söz´üm hâktır Umun yalanı yoktur Engin söyle büyüklüktür Engin ol gönül engin ol
|
|
|
|
#8 | |||||||||
|
imirlerli
Level: 30 [ ![]() ![]() ![]() ![]() ]Paylaşım: 72 / 725 |
Kandilden İçeri Bir Nihan İken
İşte Ben O Zaman Haydar'ı Gördüm Cihan Derya İken Gök Derya İken İşte Ben O Zaman Haydar'ı Gördüm Yetmiş Yıl Havada Döndüğü Zaman Tutuşup Kanadı Yandığı Zaman Cebrail Kubbeye Konduğu Zaman İşte Ben O Zaman Haydar'ı Gördüm Selman'ın Carına Yettiği Demde Süleyman'ın Elin Tuttuğu Demde İfriti Ummana Attığı Demde İşte Ben O Zaman Haydar'ı Gördüm Daimi'yim Demden Deme Göçünce Aşıklara Nurdan Libas Biçince Kırkların Ceminde Engür İçince İşte Ben O Zaman Haydar'ı Gördüm Aşık İsmail Daimi |
|||||||||
|
|
|
|
|
#9 | |||||||||
|
gece bekçisi
Yayladan Gel Kömür Gözlüm Yayladan
Gelin Oldun Garabelin Eline Yedi Bayram Gına Yakma Eline Gurban Olam Senin Gibi Geline Yayladan Gel Kömür Gözlüm Yayladan Senin Baban Karşı Köyün Hocası Çok Peşime Düştü Genci Kocası Bana Derler Şu Kötünün Kocası Yayladan Gel Kömür Gözlüm Yayladan Ne Kadar Methetsem O Kadar Güzel Top Bürür Saçını Gözünü Sürür Muskalar Yazdıram Değmesin Nazar Yayladan Gel Kömür Gözlüm Yayladan Malatya - Kerem Altıner - Muharrem Temiz
|
|
|
|
#10 | ||||||||||
|
divrikli
Level: 26 [ ![]() ]Paylaşım: 62 / 628 |
Alıntı:
musti kardeşim senden bi ricam var.... dam üstünde de uzun uzun bacalardiye başlayan bi uzun hava var... eğer biliyosan yazar mısın ![]()
||||||||||
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |
|
|